Een keuken renoveren kan een ingewikkeld proces zijn. In tegenstelling tot een slaapkamer of woonkamer met weinig ingebouwde componenten of ingewikkelde bedrading buiten een tv- of computeropstelling, hebben keukens veel overwegingen; apparaten, sanitair en elektriciteit moeten allemaal samenkomen om de ruimte optimaal te benutten en ervoor te zorgen dat deze veilig werkt.
Denk bij het overwegen van een keukenrenovatie aan uw vloer. Vloeren zouden ongeveer 7% van het verbouwingsbudget moeten uitmaken als u de hele keuken aanpakt. Het moet ook eerder in het proces worden gedaan; Het schilderen van uw keukenmuren komt misschien eerst, maar vloeren en kasten moeten voor de werkbladen, backsplash en apparaten komen. Hoewel u er misschien een aantal van kunt maken, is het altijd een goed idee om een professioneel vloerinstallatiebedrijf in te schakelen om ervoor te zorgen dat het werk perfect wordt gedaan. Hieronder vindt u de voor- en nadelen van enkele van de meest voorkomende en beste vloeropties voor keukens.
Houten vloer
Een van de meest traditionele opties, hardhout is vandaag de dag nog steeds een populaire keuze voor keukenvloeren. Hoewel niet waterdicht, is massief hardhout met de juiste afwerking wel waterafstotend. Gemorst materiaal moet onmiddellijk worden opgeruimd om schade te voorkomen.
Hardhouten vloeren kunnen opnieuw worden afgewerkt om hun uiterlijk te vernieuwen, wat vooral handig kan zijn als u een kleinere keukenrenovatie uitvoert en niet de hele vloer wilt opknappen om deze bij de nieuwe esthetiek te laten passen. Net als tegelvloeren kan hardhout in verschillende patronen worden gelegd voor extra interesse. De laatste tijd is teruggewonnen, gerecycled en ecologisch duurzaam hardhout van bijzonder belang.
Voordelen
Vele kleuren en patronen beschikbaar
Eenvoudig te hernieuwen
Nadelen
Niet waterdicht
Kan een glad oppervlak zijn
Laminaat
Laminaat is al lang een goedkoper alternatief voor hardhouten vloeren. Net als vinyl kan het uiterlijk van hardhout nabootsen tegen lagere kosten; in tegenstelling tot vinyl is het niet altijd waterdicht, maar er zijn nu ook waterdichte versies beschikbaar. Net als vinyl is laminaatvloeren ook een geweldige optie voor doe-het-zelf-installatie, omdat de planken aan elkaar kunnen worden bevestigd en vastgelijmd of "zwevend", waardoor ze over een ongelijke ondervloer kunnen worden gelegd.
Voordelen
Kan duurder materiaal nabootsen
Kan waterdicht zijn als een bepaald soort wordt gebruikt
Kan worden geïnstalleerd zonder een professional
Nadelen
Niet zo duurzaam als andere opties
Sommige soorten zijn niet waterdicht
Vinyl
Vinylvloeren hebben de afgelopen jaren een opleving gezien vanwege de moderne upgrades die het heeft gekregen. Vinylvloeren zijn nu verkrijgbaar in tegels en planken die het uiterlijk van hardhout en steen nabootsen. Het is volledig waterdicht, voelt bijna veerkrachtig aan, is ongelooflijk gemakkelijk schoon te maken en is een van de beste opties voor keukenvloeren als u de doe-het-zelf-route wilt nemen.
Het grootste nadeel van vinylvloeren is dat het zachter is dan andere opties. Grote apparaten kunnen deuken of krassen, dus wees voorzichtig bij het verplaatsen of upgraden van dingen in de keuken.
Voordelen
Kan duurder materiaal nabootsen
Waterbestendig
Kan worden geïnstalleerd zonder een professional
Nadelen
Niet zo stevig als tegels
Kan worden gedeukt of bekrast